Bli med på feiring av innhøsting og matglede i Norges spiskammer – Hamarregionen. Her er våre anbefalinger til deg som er opptatt av spennende, sunn og ærlig mat – og gode matopplevelser for hele familien. Velkommen til bords!

Sommer på Mjøsgårdene
Sommer på Mjøsgårdene

Sommer på Mjøsgårdene

Mjøsgårdene er skapt for selskapelighet - og når vi sier selskap, da mener vi lunsjer, middager, kaffeslabberaser, kurs, møter, konferanser. Hele repertoaret av hyggelige sammenkomster, i jobbsammenheng, med familie eller venner. Under sommer på Mjøsgårdene åpner vi dørene, og håper på å se deg!
Arrangeres i starten av juli. I 2016 ble det åpning med spektakulær middag i det fri, fredag 8. juli på Sigstad Gård - Bryllupsgården. En rustikk og landlig smaksreise der råvarene var hentet fra Mjøsgårdene og Mat fra Toten, og der langbordet ble dekket av MENT.
Resten av perioden er fullspekket med program på alle gårdene, og programmet kan leses, lastes ned eller skrives ut på nettsiden vår www.mjosgardene.no (Foto: Rakel J. Berg)

Ekstern lenke: Program for Mjøsgårdene
Innlandsmarkedet Moelv, Ringsaker kommune FOTO: ricardofoto.no
Innlandsmarkedet - logo

Innlandsmarkedet

I slutten av august inviterer Moelv til InnlandsMarkedet – en todagers hyllest til landbruket. Spennende markedsboder vil bugne av nyhøstet frukt, bær og grønnsaker, kortreist mat og en rekke kulinariske gleder fra Bondens Marked og andre småskalaprodusenter. Det blir variert underholdning, opplevelser og aktiviteter fra tidlig til sent.

Ekstern lenke: Innlandsmarkedbloggen
Pultost og Akevittdagene på Løten - med noe for enhver smak!
Pultost og akevittdagene i Løten

Pultost- og Akevittdagene

Velkommen til årets Pultost- og akevittdager i Løten sentrum første helgen i september! Pultost- og akevittdagene er et årlig arrangement med mat og kultur i Løten sentrum, som du ikke bør gå glipp av! Løten sentrum vil disse dagene myldre av både gode smaksopplevelser og mye moro som skjer for både små og store. I fjor deltok rundt 20 000 på arrangementene, velkommen i år du også! Vi kan allerede nå love disse smakebitene:
• Bondens marked med mange lokale gårdsmatprodusenter og muligheter for å fylle handlekurven med mye godt direkte fra gårdene
• Barnas torg med husdyr som du kan hilse på og klappe, og brannbil som du kan besøke!
• Mange salgsboder med mye fint å få kjøpt
• Maskinutstilling
• Konserter
• Akevittens hus; lær mer om akevittens historie og varianter, med smaksprøver!

Internasjonalt matmarked

Torgdag i Brumunddal - «Mat fra hele verden»

Torget i Brumunddal fylles med internasjonal mat i starten av september - kom å få en smak du også!

Hagehistorisk marked Sveinhaug

Hagehistorisk marked på Sveinhaug gård,

Velkommen til hagehistorisk marked på Sveinhaug gård! I starten av september arrangeres et et unikt marked med historiske, økologiske og kortreiste hagevarer. Du finner en rekke lokale produsenter og produkter både ferske og på glass og i flaske, det blir foredrag og demonstrasjoner, og veldig mange tilreisende gjester. Møt bakere og grønne kokker, og få omvisning i hageanlegget. Det er bare å komme!

Ekstern lenke: Hagehistorisk marked på facebook
Traditional market

Internasjonalt matmarked, Hamar

Få en smak av verden! Arrangeres i midten av august.

Ekstern lenke: Traditional Market facebook
Kønnband
Kønnband

Kønnbandfestivalen og Høstdager

Kønnband er Stanges høstfestival og arrangeres i september. Rett etter skuronn og innhøsting tømmer vi byens bibliotek for bøker og fyller det med dyktige artister og god musikk! Og sentrum fylles i tett samarbeid med bønder fra eventyrlige Stange vestbygd opp av mat og aktiviteter for store og små, blant annet tidenes bløtkakefest!

Ekstern lenke: Kønnbandfestivalen på facebook
Eventyrlige Stange vestbygd

Åpne gårder i Stange vestbygd

Stanges flotte gårder åpner dørene en dag i september og byr på aktiviteter for store og små, matservering og smaksprøver, omvisning og gårdsutsalg. Velkommen!

Ekstern lenke: Facebooksiden Stange vestbygd
Bakedag-og-Bondens-Marked FOTO: Ringsaker kommune

Torgdag i Brumunddal

Torgdag i Brumunddal, som arrangeres i slutten av september, med ulike varer i fokus fra gang til gang.

CC Mathall Mathall på CC Stadion 3. oktober
Mathall på CC Stadion 3. oktober

CC Mathall, En fest for alle sanser

Vi inviterer deg til å oppleve stor matglede i vår egen mathall på CC Stadion. I starten av oktober hvert år fylles fellesarealene våre med spennende matboder. Kom, smak og nyt!

Midt i matfatet

Trendy mat og tradisjonskost, kortreiste råvarer, mikrobryggerier og tidenes største sjømatutstilling - det er bare å forsyne seg! Midt i matfatet er årets største mat- og landbruksfestival i Innlandet med spennende opplevelser for hele familien. Arrangeres hver høst. Bli med på hamburgerskole, lær å dele sau og gris, prøv deg som matforsker, lag din egen Litago og mye mye mer! Hogstmaskinsimulator, nyeste modeller av landbruksmaskiner, tråkketraktorparade, og spennende gratis fagseminarer. Ja, det er bare å komme - velkommen til Vikingskipet!

Lutefiskfestivalen
Lutefiskfestivalen logo

Lutefiskfestivalen

Lutefiskfestivalen kobler Innlandets sterke mattradisjoner og kultur med en av Norges eldste eksportvarer, tørrfisken. Matkurs, foredrag, gode måltider og kultur - velkommen til bords! Arrangeres i starten av november.

Ekstern lenke: Lutefiskfestivalens hjemmeside
Jul på Hovinsholm
Jul på Hovinsholm

Julemarked på Skafferiet, Hovinsholm

I siste halvdel november arrangeres vi "Jul på Hovinsholm". Vårt årlige julemarked på Hovinsholm gård arrengeres med gammeldags stemning, gode smaker, mye lukt, fenomenale utstillere, bra folk, hest- og sledekjøring, mat, julegaver, pynt og vakre omgivelser. Utstillerne fyller gårdstunet og oppe på låven. Det er cafe på låven for anledningen og i tillegg er selvsagt Skafferiet åpent som normalt

Ekstern lenke: Skafferiet på Hovinsholm, facebook
Julematmarked på torget i Brummundal

Torgdag i Brummundal - «Barnas Bakedag»

Muligheter for barn å bake på torget!

Bondens marked

Bondens marked, Triangelen Hamar

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra produsenten. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked. Som oftest vil du finne oster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker.

Ekstern lenke: Bondens marked
Bondens marked

Julematmarkedet "En smak av jul" og Bondens marked, Torget Brumunddal

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra produsenten. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked. Som oftest vil du finne oster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker.